Pregled Teme
 Odštampaj Temu
Nesto se ne gasi motor, ne rade svetla itd
Mare1212
Drugari imam jedno pitanje, juce sam se vozio automatikom i odjednom pocne da se gusi ja ugasim gorivo i on nastavi ali ne prima gas kad je onako povukao vazduh ja pustim gorivo i on ekstra ide, ali posle tog dogadjaja ili u toku nisam siguran nisu htela da rade svetla, proverim dole zice gde se spajaju ekstra stoje. Upalim motor odem do kuce ugasim ga i cale kaze dovezi da ga pogledamo skinemo prekidac na onoj ploci sve zice lepo stoje medjutim tad nije hteo da se ugasi radila je samo sirena i to je to, da li je neko imao slican problem ili ima resenje ?
 
Dzony
Nesto se palejnje zeznulo nista ne diraj ako ti sad sve radi.
Pazi to sto se gusu moze da bude do vrucie.
Imam jedan primer posto ovde u Kg u susici protice jadn potprk koji ide od jezera onda je oko njega hladan i svez vazduh.
Ja sam 1 ulicu iznad i kada prodjem kor moju ulicu motor jednostavno nece da ide kako je isao ali zato kad mu naleti svez vazduh odjednom se pronemi red masine,
DZONY
 
Mare1212
Druze ide ali ne rade svetla idalje nece da se ugasi ali sirena radi cale kaze da nije da se otkacila zica sa mase(rama), jel znas gde se nalazi mesto gde se masa spaja na ram.
 
Dzony
Proveri masu u faru ako nije onda proveri napon na svetlima pre i posle prekidaca.
DZONY
 
Mare1212
Prvo proveren prekidac nahvatao je nesto poceo da rdja to namestim opet nece pa bio tu cale pa kaze da otvorimo far i ono masa se otkinula sa metala kod fara cale uzme lemilicu zalemi ekstra ono, zadnje svetlo ne radi zato sto je prsla sijalica i tako, usput dosipamo ulje nije imalo mnogo i sad kida Grin
 
Mare1212
Ako neko ima problema sa svetlima neka prati sledece korake tako sam i ja dosao do resenja:
1. Otvoris far koji ti ne radi (prednji, zadnji ili oba) pogledas da nije sijalica riknula, tu usput i pogledas da li se slucajno masa (crna zica) otkacila sa rama ako jeste zalemis je opet
2. Ako ti i dalje ne radi otvoris prekidac vidis stanje unutra pa mozes i onu jednu nitnu da shebes i otvoris ko covek sve kontakte koji su sumljivi osmirglas odeljes itd..
3. Ako i posle drugog koraka ne rade svetla moguce je da su ti se mozda otkacile zice kod levog poklopca, skines poklopac proveris sve ako je sumljivo nesto osmirlas da ima bolji kontakt, ako i posle ovoga ne radi potrazi neki prekid u kablovima, dalje ne znam.

Eto to je neki tok kojim sam ja proveravao i nasao sam kvar

Ako si proverio i utvrdio da ti je sijalica neispravna ovde se nalazi spisak sijalica (napon, snaga..)
http://www.tomoss...ead_id=177
 
Kide
Verovatno masa te zeza Wink
 
Mare1212
Mene je zezala i napravio sam (zalemljeno) i sad cepa
 
Dzony
Ja sam yi gore rekao da prvo proveris masu.
DZONY
 
Mare1212
Pa proverio sam i resio problem, ali kide nije video moj post pa sam jos jednom napisao, hvala momci na pomoci
 
Skoči na Forum:

TomosSrbija.com

Dobrodošli na oficijalni sajt ljubitelja Tomos motocikala!

Prijava

Zaboravili ste šifru?

Niste član?

Pridružite nam se, postanite deo zajednice ljubitelja Tomos-a!

 
Top 5 Forum Člana
Nemanja Nemanja (1,718)   DobriDiv DobriDiv (1,127)   andrija andrija (1,060)   Neso Neso (952)   Ludi Dzora Ludi Dzora (938)