Pregled Teme
 Odštampaj Temu
Planinski Tomos skup-dvodnevni (Medvednik)
Zoran1968
Naslov je morao biti ovakav jer su za sada u pitanju dve varijante skupa, a to su Divčibare i Povlen.
Obe destinacije za neupućene se nalaze u blizini Valjeva i prilično su zahtevne za putovanje Tomosom.Naravno može se i ovog puta doći sa čim ko hoće,al nas nekolicina i dalje tradicionalno dolazi Tomosima..
Za sada je glavni termin 17-18 August, a pomoćni 24-25 i to se neće promeniti osim ako bude baš neko nevreme.U tom slučaju se verovatno neće ni održati!
Ja sam obavio preliminarne razgovore sa članovima koji su do sada već bili u ovoj priči i dolazak su potvrdili:
1. Norvin- Valjevo
2. Žex - Čačak
3. Aca Konstruktor - Valjevo
4. Gaga - Batajnica
5. Kide - Beograd
6. Guta - Smederevo
7. Cveja - Novi Sad
8. Velja - Mladenovac VEROVATNO
9 Zoran1968 (Ja) -Beograd
Ima još zainteresovanih , ali za sada je to ekipa za koju mogu da potvrdim dolazak.
Još uvek su u fazi razmatranja pojedinosti oko celokupnog "aranžmana" koji uključuje Ručak-Roštilj+ piće ,prenoćište, obilazak šetnja- mini planinarenje.
Trudiću se da cena toga bude MINIMALNA i dostupna svima i ne bi trebalo da pređe 2000din sa noćenjem tipa Kasarna (planinski dom) ili 1000-1500 pa i manje ako ponesemo šatore.Ostatak troškova što se tiče puta i ličnih želja ,potrebština neka svako sebi izračuna

Pre nego iznesemo sve detalje obavićemo još jedan razgovor i precizno sa svim pojedinostima izneti celu rutu sa aktivnostima.Ko god bude zainteresovan pošto to objavimo, mora biti 1000% siguran u svoje ne odustajanje jer će se uplate za ovaj kako sam rekao "aranžman" vršiti unapred -verovatno postnetom.
Ko hoće može sve to sam sebi organizovati i doći, ali pošto su u pitanju planinske destinacije teško će da uspe da uskladi baš sve aktivnosti sa ostalima.

Sledi nastavak.......

 
Tomostomos
Pratim,zainteresovan sam za dolazak...stim ako uspem registrovati moped,a trenutno imam problem mali cuje mi se lezaj odprilike pogonski na menjacu...uji.
 
Norvin
Danas u razgovoru sa Zokijem sam mu pomenuo da pored ove dve mogućnosti postoji i trećaSmile Naime, na skoro istoj udaljenosti kao i Povlen, nalazi se planina Medvednik na kojoj postoji "Krušik"-ov planinarski dom.Dom je komforan, ima 2 četvorokrevetne sobe, dve trokrevetne sobe, jednu petokrevetnu, jednu šestokrevetnu, jednu sedmokrevetnu i dve osmokrevetne. Ukupno 48 ležajeva. Zajedničko kupatilo i WC na spratu sa h/t vodom! Ono što je najlepše prenoćište košta 500 din!Smile
Da sve nebi bilo idealno pobrinuo se put! Ima 6 km makadama ali uspon nije velik. Ide se istim putem kao za Povlen do sela Poćuta, a onda se skrene desno. 4km malo užeg asfaltnog puta pored manastira Pustinja do sela Bebića Luka. To je poslednje izvorno Srpsko selo sa originalnim kućama i pod zaštitom kao Nacionalno blago! Odatle kada pređemo Rebeljsku reku imamo 6km laganog uspona po makadamu.

i.postimg.cc/Y4QLHfSK/09.jpgi.postimg.cc/dkvktk77/Dom-na-Medvedniku.jpgi.postimg.cc/vgz11Y90/Planinarski-dom-HK-Krusik-Medvednik-1.jpgi.postimg.cc/rRwDxBNM/Planinarski-dom-HK-Krusik-Medvednik-3-1.jpg

Dom smo uvek koristili kao polaznu tačku kada smo išli na Medvednik radi letenja...
i.postimg.cc/rsFqcNs1/P5150369-1.jpg
i uvek smo bili lepo dočekeni i ugošćeni.
Vredi razmisliti i o toj mogućnosti .

 
Zoran1968
To će biti Zvanično i naša destinacija!!!
Nekako mi odgovara ime destinacijeRaz 124 i ako su me zvali i drugim imenimaGrin
Ja sam isto istraživao i bolju i povoljniju varijantu nismo mogli da nađemo.
Norvin nije napisao da pored prenoćišta tu možemo obezbediti i doručak pa čak i ručak uz minimalnu doplatu, a roštilj ćemo sami organizovati.
Ja sam delimično prošao tom trasom na mom putovanju ka Drvengradu tako da je Tomos i 150kg na njemu Grin tu već prolazio..to ne treba da Vas plaši.
...evo kod tog manastira je skretanja koje Norvin pominje a prolazimo i pored manastira Jovanje.(Nemanja- ŠA ako ovo propustiš ti si ludGrin)
i.postimg.cc/3JJhV109/P1010062.jpg
...još smo planirali u povratku posetiti otvoreni bazen sa lekovitom vodom kod Mionice i to bi onda bio potpun ugođaj za ovo naše Vikend druženje.
Kao što rekoh sve to ćemo pokušati da uklopimo u cifru od oko 2000din što je složićete se smešna suma za ovakvo uživanje.
Znači naš vikend bi izgledao ovako otprilike:

1. Krećemo u grupama ili pojedinačno svako iz svog mesta i planiramo dolazak u Valjevo oko 11-11:30 tu se okupljamo i osvežavamo uz kafu i slično.
Nabavka će već biti izvršena pa će svako preuzeti paket shodno prevoznom sredstvu sa kojim je došao.Pare za nabavku čim napravimo precizan plan ćete uplatiti Konstruktorru ili Norvinu postnetom.Tu nesme biti greške i kašnjenja.Roštilj standardno meso (kobaje,pljeskavice ,ćevapi) piće ,lepinje i eventualno neka salata.

2. Po dolasku na Medvednik raspakujemo se i posle odmora i druge pauze krećemo u planinarenje.Po povratku pravimo roštilj.

3. Posle noćenja imamo doručak i ako hoćemo i ručak a međuvreme možemo popuniti svakojakim aktivnostima ili još jednom šetnjom.

4. Odmah posle ručka krećemo ka Mionici na bazen i posle toga se rastajemo svako svojim putem.

Pošto će pojedini članovi doći ozbiljnim Mašinama neka budu svesni da će naše penjanje Tomosima od Valjeva ka Medvedniku 40km trajati verovatno možda i čitava dva sata!!!

Preskočio sami detalj da ćemo i tom prilikom napraviti više pauza, kod brane Rovni , u selu Bebića Luka i naravno biće neizostavnog fotografisanja.
i.postimg.cc/152qz8Sx/P1010051.jpg

ko želi videti delove tog puta nek pregleda moju temu: http://www.tomoss...ad_id=4072

Po preciznom objavljivanju svih troškova i ostalih detalja obavezno je da se OVDE blagovremeno prijavite, ali to vrednujem kao vašu garanciju 100%
Ko nije siguran neka se ne prijavljuje!!!
SVI SU DOBRODOŠLI!!!Smile

 
TOMOS
Kako li ce Kide preziveti makadamski deo puta. Morace da nosi Matika na ledjima😂😂😂.
I ja se prijavljujem.


i.postimg.cc/zyRCs4wC/20190601-154731-1.jpg
 
Norvin
Drago mi je što će i Aca biti sa namaSmile !

U razgovoru sa Svetom (domar i kuvar) sitacija je sledeća: prenoćište ručak i doručak 1200din. Ručak će biti pasulj ,salata i hleb, koliko ko može da pojede! Za doručak jaja ,sir, paradajiz šta ko bude želeo.
Satnica bi trebalo da bude ovakva:
Skupljamo se u Valjevu u jednom bajkerskom kafiću između 11 i 12 sati (mesto če biti naknadno obeleženo na karti)
Posle kafe oko 12 krećemo na Medvednik. Ko bude bio sa bržim motorom biće mu objašnjemo gde čemo se čekati da ga ne davimo mi sporiSmile
Na Medvednik bi trebali da stignemo da 14 h uz svo usputno zaustavljanje zbog slikanja obilazaka itd.
Posle raspremanja i smeštanja u sobe počinju "planinske pripreme" laganim penjanjem na jedan vidikovac. Ko ima dvogled ili nešta slično obavezno poneti jel se odatle vidi Beograd!Nadam se da će vreme biti lepo! Posle odmora i pauze počinje spust ka domu koji će biti malo napornijiSmile obići čemo izvor Dobra voda i u domu bi trbalo da budemo oko 18h. Palimo roštilj (ima ga u domu) zezamo se i blejimo SmehIgraGrinKolo
Sutradan posle doručka zujaćemo po šumi ili se izležavati u hladovini do ručkaljuljanjeljuljanje
Oko 13 i 30 krećemo sa Medvednika da se spuštamo i kroz Valjevo bi trebalo da prođemo oko 15h ka Mionici. Na bazenu u Sankoviću trebalo bi da smo oko 16h Upad u bazen je 100 din i tu ostajemo do 18h kada se vraćamo do Divaca i rastajemo svak na svoju stranu!
Znači ukupan trošak oko prenoćišta i bazena bi bio oko 1300 din. Ostaje još da se kupi meso, kobaje ili šta ko želi za roštilj ( oko 300 din 0,5 kg mesa/kobaje po čoveku) to je sa prethodnim troškom 1600 din. pošto smo okvirno postavili cenu izleta 2000 din ostaje još 400 din za individualni trošak, pivo , vodu, sendvič za prvi dan do roštilja itd.
Na sve ovo mora se i dodati trošak za gorivo. Normalno, plan je podložan korekciji, prema željama.
Zadnji dan za PRIJAVU ko ide, ovde na forumu je nedelja 11,08,2019 a rok za slanje spiska i novca za kupovinu mesa za roštilj je 13,08,2019g
Hajde da čujemo mišljenja i komentare...

 
Zoran1968
Taj sendvič mogu učesnici skupa i od kuće da ponesu ili da ga usput kupe,a za preostalu sumu jasno da se definiše šta žele piće i salatu-samo piće.
Od pića da bi nabavka bila lakša i ekonomičnija uzimamo 2l pakovanja Piva, Sokovi gazirani i ne gazirani, mislim da vodu ne treba kupovati ako već ima izvor gore.
Predlažem i standardizaciju oko Piva i sokova radi lakše nabavke , najviše dve vrste od svakog artikla.

Pare će se uplaćivati Norvinu putem Postneta.
Po vašoj prijavi u P.P na forumu on će vam poslati tel.br. i ostale podatke neophodne za to.
U nabavci će mu pomoći Aca Konstruktor.


Sada ono po starom sistemu, copy -paste i dopišete svoje ime i ostalo na isti način kao prethodnik.

1. Zoran1968........Saglasan idem............Tomos Colibri 69´-Beograd
2. Žex .................Saglasan idem ...........Ki Mile Sung (Kymco)- Čačak

 
Zoran1968

>TOMOS napisao:


Kako li ce Kide preziveti makadamski deo puta. Morace da nosi Matika na ledjima😂😂😂.
I ja se prijavljujem.


Kide vozi Gaginog Free-a , a Gaga SotonuGrin
 
TOMOS
E sad je vec jasnije
i.postimg.cc/zyRCs4wC/20190601-154731-1.jpg
 
Zoran1968
Idu i veći motori skuteri od Tomosa njima ćemo da uvalimo piće i teže stvari. Nek crknu dušmaniGrinGrinGrin
Mi idemo u prirodu u planinski dom, tamo nema prodavnica, poslednja gde se može kupiti i jeste Valjevo odprilike.
Sve je već razrađeno i dogovoreno i oko toga ne treba više diskutovati, kome bude i to malo pića ima i u samom domu pa ga može dodatno plaćati ako hoće.
 
Nemanja
Ja bih jako voleo da vam se pridružim (video sam kilometražu i nije loše, 94 km od Šapca) što je za Maksu ništa.
Međutim, koleginica mi je otišla na odmor, a posle nje ide druga i ja moram sad da ih menjam u hotelu tako da ne verujem da ću moći da se iskombinujem za slobodan vikend.
Ako kojim slučajem uspem, imaćete moj odgovor do 11.08.2019.
E sad, ako bih išao, moja ruta bi najverovatnije bila preko Metlića i Osečine, iz dva razloga:
Prvi je što je put kraći za nekih 7 km, a drugi je što je dosta miriji, jer je put Šabac - Valjevo nenormalno prometan, automobili jure kao nenormalni i bili bismo na našim motorčićima kao glineni golubovi.
U svako slučaju, ako neko bude prolazio kroz Šabac neka mi se javi biću srećan da popijemo nešto.
Tomostomos: Idi na tehnički pregled u Mačva Expres tamo na kružnom toku na putu za Tabanović, sigurno će te pustiti. Mene su pustili iako mi je na Maksu polupan žmigavac.


 
Norvin
Potrepštine ćemo Aca i ja kupiti u Valjevu i to :

1 Meso za roštilj( ćevap meso, kobasice itd) prema broju prijavljenih i po njihovok želji

2 Pivo (Valjevsko) boce 2l u količini prema željama

3 Schweps, Kola boce 1.5l prema željama

4 Sok prema željama

5 Lepinja prema broju prijavljenih

6 Zeleniš za salatu

U domu takođe može da se dobije pivo i kafa po pristupaćnoj ceni.
Teret (potrepštine) će biti spakovan u nekoliko kutija da bi se lakše vezao na motore da nikog ne preopteretimoSmile Postoji mogućnost da se sa pićem snabdemo na 10km pred ciljem ali onda se postavlja pitanje pakovanja tih stvari na već uvezan teret i nepotrebnog zadržavanja.
Dakle:

1. Zoran1968........Saglasan idem............Tomos Colibri 69´-Beograd
2. Žex .................Saglasan idem ...........Ki Mile Sung (Kymco)- Čačak
3. Norvin..............Saglasan idem............Tomos 14TLS-Valjevo
 
Zoran1968
Eto sve lepo skockano i pedantno urađeno kako to samo Norvin može!Smile
Krenite sa blagovremenim prijavljivanjem kako bi Valjevskoj ekipi olakšali posao.
Ja ću pare uplatiti kao garanciju mog dolaska i ako sa žalošću moram da najavim moje eventualno ne pojavljivanje iz veoma opravdanih razloga da to ne navodim ovde.Frown
BG ekipa čak i u tom slučaju kreće i moj moped (Sotona-APN) će biti spreman za Gagu!!!
Norvin će vas blagovremeno po prijavi obavestiti o načinu kako da uplatite pare. (2000din)
 
Norvin
Pozdrav društvo, vreme se primiče ali Vas nešto nema da se prijavite! Smile Ko nema moj broj telefona neka mi pošalje PP poruku , pa ću mu poslati podatke za uplatu troškova. Postaviću mapu kako da dođete do mesta okupljanja i objasniti.

Oni koji dolaze iz pravca N. Sada i Šabca na drugom semaforu posle ulaska u Valjevo skrenu desno i na sledećem semaforu je mesto okupljanja!

Oni koji dolaze iz pravca Beograda kada uđu u Valjevo voze samo pravo i stižu na mesto okupljanja!

Oni koji dolaze iz pravca Čačka i Užica na prilazu Valjevu prate pravac CENTAR, prolaze preko mosta na Gracu, na semaforu skreću desno pored pijace i novog Hrama i na trećem semaforu skreću levo. Voze pravo do mesta okupljanja.

Ako neko dolazi iz pravca Loznice , vozi samo pravo pored Parka Pećina i dolazi na raskrsnicu kod parka na Jadru. Tu skrene levo i na trećem semaforu je na mestu okupljanja.

http://postimg.cc...

http://postimg.cc...

Kafić moto kluba Sorabi, mesto okupljanja.
Obratite pažnju na brzinu , jer su na svim prilazima Valjevu postavljene kamere.!!!Sad
 
TOMOS
Ja cu de prijaviti za tri dana, kada se vratim sa Mora.
i.postimg.cc/zyRCs4wC/20190601-154731-1.jpg
 
gaga
Spisak učesnika:

1. Zoran1968........Saglasan idem............Tomos Colibri 69´-Beograd
2. Žex .................Saglasan idem ...........Ki Mile Sung (Kymco)- Čačak
3. Norvin..............Saglasan idem............Tomos 14TLS-Valjevo
4. Gaga................Saglasan idem............Tomos APN4 (Sotona)-Batajnica

 
Kide
Spisak učesnika:

1. Zoran1968........Saglasan idem............Tomos Colibri 69´-Beograd
2. Žex .................Saglasan idem ...........Ki Mile Sung (Kymco)- Čačak
3. Norvin..............Saglasan idem............Tomos 14TLS-Valjevo
4. Gaga................Saglasan idem............Tomos APN4 (Sotona)-Batajnica
5.Kide..................Saglasan idem.............Piaggio Freee( Gagin Firkan Wink )
s29.postimg.cc/rgziiuler/DSC06574.jpg
 
TOMOS
Spisak učesnika:

1. Zoran1968........Saglasan idem............Tomos Colibri 69´-Beograd
2. Žex .................Saglasan idem ...........Ki Mile Sung (Kymco)- Čačak 
3. Norvin..............Saglasan idem............Tomos 14TLS-Valjevo
4. Gaga................Saglasan idem............Tomos APN4 (Sotona)-Batajnica 
5.Kide..................Saglasan idem.............Piaggio Freee( Gagin Firkan  )
6.TOMOS............. Saglasan idem............Strela Ub😂😂😂
i.postimg.cc/zyRCs4wC/20190601-154731-1.jpg
 
Zoran1968
Aaaaaaaaaaaaaaaaaa FIRKAN ....ime iz mojih noćnih mora.Još samo fali da neko ide Kentaurom i mogu da se roknemGrin
Isprobaću oprobanu taktiku odbrane od ovog zla: "VREĐANJE OPREME I DELOVA MOTORA I SKUTERA"Raz 124

Stariji članovi znaju o čemu je reč.
Zamolio bih sve učesnike da blagovremeno pored prijavljivanja izvrše i uplate , kako bi olakšali posao nabavke i pakovanja Norvinu i Aci Konstruktoru.
 
konstruktor
Spisak učesnika:

1. Zoran1968........Saglasan idem............Tomos Colibri 69´-Beograd
2. Žex .................Saglasan idem ...........Ki Mile Sung (Kymco)- Čačak
3. Norvin..............Saglasan idem............Tomos 14TLS-Valjevo
4. Gaga................Saglasan idem............Tomos APN4 (Sotona)-Batajnica
5.Kide..................Saglasan idem.............Piaggio Freee( Gagin Firkan Wink )
6.TOMOS............. Saglasan idem............Strela Ub😂😂😂
7..Aca Konstruktor...Saglasan idem...........Tomos apn 6 (najverovatnije)-Valjevo

 
Skoči na Forum:

TomosSrbija.com

Dobrodošli na oficijalni sajt ljubitelja Tomos motocikala!

Prijava

Zaboravili ste šifru?

Niste član?

Pridružite nam se, postanite deo zajednice ljubitelja Tomos-a!

 
Top 5 Forum Člana
Nemanja Nemanja (1,724)   DobriDiv DobriDiv (1,127)   andrija andrija (1,054)   Neso Neso (951)   Ludi Dzora Ludi Dzora (938)